Blogi

(Aurinkoisia) kevätterveisiä Odensesta!

Julkaistu

Otetaan tähän kohtaan väliaikakatsaus vierailustani, kun reissua on nyt takana reilut kolme kuukautta. Tähän on sisältynyt istumalihasten harjoittelun lisäksi vuodenajan vaihtuminen (viimein!) kevääksi sekä muutama kalareissu lisää. Aloitetaan raportti kuitenkin minkä takia tänne on tultu, eli tutkimuksesta. Työ on edennyt pääpiirteittäin suunnitelmien mukaan, eli olen työskennellyt artikkelin parissa, joka käsittelee suomalaisen pk-yrityksen liiketoimintaidean kehittymistä. Kyseessä on siis paperi, joka on tarkoitus julkaista yhdessä täällä työskentelevän professorin kanssa. Olen nyt tehnyt ensimmäisen analyysikierroksen pitkittäisaineistosta, johon kuuluu reilu parikymmentä haastattelua ja yhteensä noin vuorokausi äänitettyä aineistoa. Tämän analyysin avulla on muodostunut kokonaiskuva kohdeyrityksen liiketoimintaidean kehittymisestä. Keskeisimpänä löydöksenä on ehkä se, kuinka moneen erilliseen osa-alueeseen tämä on jakautunut ja kuinka monimutkainen tämä prosessi ylipäänsä on. Lisäksi, on ollut mielenkiintoista huomata kuinka paljon toimintaa näiden eri pilottien takana on, joka saattaisi jäädä huomaamatta ilman vastaavanlaista syventävää tutkimusta. Kaikki kunnia yrittäjille, jotka jaksavat porskuttaa eteenpäin epäonnistumisten ja epävarmuuden keskellä. Kaiken kaikkiaan, pyrkimyksenäni on tarjota perustavanlainen kertomus liiketoimintaidean kehittymisen prosessista ja tekijöistä jotka tähän vaikuttavat. Projektin aikataulusta mainittakoon vielä, että tämä pyritään esittelemään laajemmalle yleisölle elokuun lopussa ruotsissa kansainvälisen yrittäjyyden konferenssissa. Tämän jälkeen tavoitteena on julkaista artikkeli mahdollisimman nopealla aikataululla tulevan syksyn aikana.

Sitten itse työskentelystä täällä SDU:ssa. Vierailu on mahdollistanut keskittymisen etenkin näihin väitöskirjaan liittyvien artikkelien työstämiseen, joka on ollut jatko-opintojeni kannalta haastavin elementti. Työrauha tuli tarpeeseen, sain nimittäin ”lisänakin” tuossa helmikuussa. Eli, sain päätöksen aikaisemmasta artikkelistani, joka oli unohtunut melkein vuodeksi tarkastajilta sivuun. Pystyin tekemään tarvittavat korjaukset kaiken muun työn ohessa ja sain kuin sainkin palautettua tämän aikamääreeseen mennessä. Muuten todettakoon, että olen asettunut taloon ja olen nyt osa vakiokalustoa muiden jatko-opiskelijoiden kanssa. Muutama viikko sitten saapunut kevät on tuonut paljon kaivattua piristystä tänne ja tuntuu, että tämä näkyy myös kaikkien työskentelyssä.

Otetaan vielä loppuun katsaus siviilielämästä. Niin kuin tuossa jo totesin, kevät on viimein täällä ja elohopea on noussut parhaimmillaan 25 asteen kieppeille. Tämä on ollut itselle erittäin tärkeä asia, koska olen päässyt nauttimaan ulkoilmasta päivittäin kaupungilla ja muutaman kalareissun merkeissä. Erittäin tarpeellista vastapainoa toimistotyölle ja kurjille säille, joita päästiin todistamaan etenkin tuossa maaliskuussa. Kalaa tosin ei ole tullut vielä ylös, mutta toivotaan että siimat kirenee tässä lähiaikoina.

Tässä olisi nyt siis vielä edessä muutaman kuukauden loppurutistus, johon sisältyy normaalityöskentelyn lisäksi pienimuotoinen konferenssi toukokuun puolivälissä. Tavoitteena on siis saada mahdollisimman paljon tehtyä ennen kesälomia ja ottaa kaikki irti jäljellä olevasta ajasta täällä Odensessa.

Kevätterveisiä KAUTE-säätiölle ja kaikille kollegoille maailmalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *