Blogi

Harvard Business School

Julkaistu

Kymmenes vuotuinen Open and User Innovation Workshop keräsi heinäkuun loppupäivinä monta sataa kehitystoiminnan ja organisaatioiden tutkijaa Harvard Business Schooliin Bostoniin. Konferenssin pääjärjestäjä oli Harvardin professori Eric Von Hippel. Hän lienee maailman tunnetuin avoimen innovaatiotoiminnan tutkija, jonka keskeiset tutkimusaiheet koskevat epävirallista, verkostomaista ja käyttäjäyhteisöissä tapahtuvaa kehittämistoimintaa. 

Aikaisemmin kyseisellä konferenssilla on ollut joku ulkoinen tukija, mutta tällä hetkellä tukija oli itse HBS (Harvard Business School), mikä sekin viestii tutkimusaiheen tärkeydestä. Korkeatasoisia kutsuttuja esityksiä täydensivät pienryhmät, joissa käsiteltiin tutkijoiden työpapereita.

Konferenssissa julkaistiin pioneerityönä käyttäjäyhteisöjä Suomen kansantalouden tasolla mittaava Community Innovation Survey.  Tutkimus on laadittu Tilastokeskuksen kanssa ja se on maailman ensimmäinen kansallisen viranomaisen julkaisema alan tutkimus.

Oma esitykseni käsitteli avoimen lähdekoodin vaihtuvia merkityksiä ohjelmistotuotannossa ja tutkijoiden roolia avoimen lähdekoodin historiassa. Sain mielenkiintoista palautetta esityksestä. Esityksen perusteella tarjoutui myös mahdollisuus lähempään yhteistyöhön OSIn (Open Source Initiative) kanssa.

Elokuun alkupäivinä Bostonissa järjestettiin myös organisaatiotieteen megakonferenssi Academy of Management. Yli yksitoistatuhatta tutkijaa oli keskittynyt Bostonin keskustan konferenssikeskukseen. Niin avoin lähdekoodi kuin avoin datakin olivat esillä siellä täällä monipäiväisessä konferenssissa. Omaa tutkimusaihettani lähimpänä oli Academyn osa  OCIS (Organizational Communication and Information Systems), jonka uusille laitosjäsenille suunnattuun Junior Faculty konsortioon osallistuin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *