Blogi

Tutkijavierailulla Virginian yliopistossa – osa 1

Julkaistu

Hei,

Olen tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston Informaationteknologian tiedekunnasta. Aloitin noin kaksi kuukautta sitten vierailevana tutkijana Virginian yliopiston McIntire School of Commerce -kauppakorkeakoulussa. Tutkijavierailuni on tarkoitus kestää kokonaisuudessaan hiukan yli kuusi kuukautta.

Virginian yliopisto sijaitsee pienessä Charlottesvillen kaupungissa reilun 100 mailin etäisyydellä Washingtonista. Yhdysvaltojen kolmas presidentti Thomas Jefferson perusti Virginian yliopiston vuonna 1819. Kampus tarjoaa mieleenpainuvat puitteet, sillä se on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Muutenkin Charlottesville tarjoaa historiallisesti mielenkiintoisia paikkoja ja niihin liittyviä tarinoita, kuten Monticello (Jeffersonin rakennuttama kartano, joka on myös UNESCO:n maailmanperintökohde ).

Tutkijavierailuni ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet nopeasti. Aluksi, niin kuin arvata saattoi, aikaa kului käytännön järjestelyihin sekä uuden arjen ja työskentelykulttuurin oppimiseen. Kun työskentely lähti käyntiin, vauhtia on riittänyt. Olen esimerkiksi Charlottesvilleen saapumiseni jälkeen ehtinyt osallistumaan Saksassa järjestettyyn tutkimusalani kansainväliseen pääkonferenssiin (ICIS 2019). Minut valittiin ainoana suomalaisena osallistumaan konferenssin yhteydessä järjestettävään Doctoral Consortium:iin.

Tutkijavierailuni päätarkoitus on tutkimuksellinen yhteistyö McIntire School of Commerce -kauppakorkeakoulun professorin Suprateek Sarkerin kanssa. Tutkimukseni liittyy tietoturvateknologioiden kuluttajakäyttäytymiseen sekä yksilötason tietoturvakäyttäytymiseen. Vierailuni tarkoituksena on myös kehittää tulevaisuuden tutkimuksellista yhteistyötä McIntire School of Commerce -kauppakorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnan kanssa.

Tähänastinen tutkijavierailuni ei ole pelkästään edistänyt omaa tutkimustyötäni, vaan olen myös saanut paljon oppia täkäläisestä opetuskulttuurista. Vierailuni ajan jaan huoneen professori Sarkerin kanssa. (Tämä on yksi vierailuni mielenkiintoinen yksityiskohta. En ole kuullut, että kotiyliopistossani kukaan vierailija, varsinkaan tohtorikoulutettava, jakaisi huonetta professorin kanssa.) Huoneen jakaminen professorin kanssa on mahdollistanut, että olen päässyt läheltä seuraamaan ja oppimaan professorin työskentelystä Yhdysvalloissa niin tutkimukseen kuin opiskelijoiden kanssa toimimiseen liittyen.

Tutkijavierailuani on vielä jäljellä reilu neljä kuukautta. Uskon, että näiden kuukausien aikana saan paljon oppia, joka kehittää väitöskirjatutkimustani ja tietämystäni, jota voin jakaa Suomeen palattuani eri toimijoiden kanssa. Tavoitteeni on, että vierailuni päätteeksi olen saanut aikaan mielenkiintoisia tuloksia ja kerännyt tietämystä, joista hyötyvät niin tieteellinen, tekninen kuin kaupallinen yhteisö Suomessa.

Olen erittäin kiitollinen, että KAUTE-säätiö on mahdollistanut tutkijavierailuni toteuttamisen Virginian yliopistossa, paljon kiitoksia! Uskon, että matkan aikana saadusta kokemuksesta on korvaamaton hyöty niin minulle itselleni kuin monille muullekin taholle Suomessa.

Talviset terveiset Virginian yliopistosta!

Piia Perälä